Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Άρης στον Κριό από 02/04/2011 έως 29/05/2011

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που καθρεπτίζει τον τρόπο με τον οποίο διοχετεύουμε την ενέργειά μας προσπαθώντας να επιβιώσουμε. Δείχνει τη δυναμική μας, το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε ή όχι.   Κάθε φορά που ο Άρης αλλάζει ζώδιο, επηρεάζονται αρχικά οι Κριοί, των οποίων είναι κυβερνήτης. Η ενέργεια τους έχει μικρές μεταβολές που τους κάνουν πότε λίγο πιο δυναμικού  και πότε πιο υποχωρητικούς (αναλόγως του ζωδίου που θα βρίσκεται ο Άρης). Γενικότερα, η διέλευση του  Άρη από το κάθε  ζώδιο, δραστηριοποιεί τον αντίστοιχο τομέα της ζωής μας, ο οποίος εκφράζετε στο χάρτη μας από το ζώδιο αυτό. 
Ο Άρης εγκαθίσταται από τις 02 Απριλίου στον Κριό. Ας δούμε αναλυτικά τι δραστηριοποιεί, για το κάθε ζώδιο.
(αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι παράλληλα με τη νέα θέση του Άρη, στον Κριό έχουμε επίσης αυτή την περίοδο Ουρανό Δία αλλά και έναν ανάδρομο Ερμή  μέχρι τις 20 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι  ενώ από τη μία  ο Άρης  και οι υπόλοιποι πλανήτες θα μας ωθούν να κάνουμε κάτι, από την άλλη ο Ερμής θα δημιουργεί καθυστερήσεις και προβλήματα στον ίδιο τομέα. Είναι λοιπόν πιθανό, κυρίως εσείς του πρώτου δεκαημέρου, αν δεν κοντρολάρετε τα νεύρα σας  να έχετε έντονους εκνευρισμούς και εκρήξεις θυμού).
Κριός: Ο Άρης περνά στο ζώδιο σας, το οποίο αποτελεί και μια από τις δυναμικότερες θέσης του Άρη. Εδώ βρίσκεται στο σπίτι του. Σας χαρίζει, αυτοπεποίθηση,  δυναμισμό, θάρρος και αποφασιστικότητα. Παίρνεται εύκολα πρωτοβουλίες, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί η βιασύνη και ο αυθορμητισμός μπορεί να σας οδηγήσουν σε λάθει.  Διοχετεύστε την ενέργεια που σας δίνει ο Άρης σε σωστά κανάλια για να έχετε καλά αποτελέσματα και να προωθήσετε με επιτυχία τους στόχους σας. Αν δεν ασχολείστε με κάτι αυτό το διάστημα, δραστηριοποιηθείτε στον αθλητισμό και γενικότερα τη σωματική άσκηση και διοχετεύστε εκεί την ενέργεια σας για να αποφύγετε εκνευρισμούς, βίαια ξεσπάσματα, ατυχήματα ή αδιαθεσίες...
      
Ταύρος: Αυτή η θέση του Άρη σας κάνει πιο εσωστρεφείς. Δεν μπορείτε να εκφράσετε με ευκολία τα συναισθήματα σας και αυτό σας καταπιέζει.  Ενεργοποιεί το υποσυνείδητο σας και δεν αποκλείεται να ανασύρει πράγματα που νομίζατε ότι είχαν ξεχαστεί. Από την άλλη, μπορεί κάποιοι να εμπλακείτε σε κρυφές ή παρασκηνιακές δραστηριότητες  αυτή τη περίοδο. Μη δίνεται δικαιώματα για σχόλια. Κάποιοι μπορεί να σας συκοφαντήσουν. Ίσως θα έπρεπε αυτή την περίοδο να μείνετε «μόνοι» κάνοντας έναν απολογισμό που θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε κάποια πράγματα.  Κάντε έτσι μια προετοιμασία για το πώς θα δραστηριοποιηθείτε αμέσως μετά τις 29 Μαΐου που ο Άρης θα μπει στο ζώδιο σας, συναντώντας και τον Άρη, όπου και αρχίζουν τα καλύτερα. Αφήστε τώρα τη φαντασία σας να καλπάσει και να σας δώσει νέες και φρέσκιες ιδέες προς υλοποίηση. Κάποιοι μπορεί να παρουσιάσετε αϋπνίες.
Δίδυμοι: Έντονη κοινωνική ζωή σας υπόσχετε η νέα θέση του Άρη. Κατάλληλη περίοδος για να βγείτε έξω, να κάνετε καινούργιους φίλους , να επεκτείνεται τον κοινωνικό σας κύκλο και να δικτυωθείτε με ανθρώπους που μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι αργότερα. Δραστηριοποιήστε με στόχο την εκπλήρωση μιας επιθυμίας, για κάτι που ελπίζατε.  Κάποιοι θα εμπλακείτε σε ομάδες δραστηριότητες ή συλλόγους, κόμματα και γενικότερα σε οργανωμένα κοινωνικά σύνολα.  Η συλλογική δουλειά ευνοείτε αρκεί να αποφύγετε  να κυριαρχήσετε στους άλλους και απλά να συνεργαστείτε για την επίτευξη ενός προσωπικού ή κοινωνικού στόχου. Ανθρωπιστική παρόρμηση μπορεί να τονωθεί. Πολλοί  επικεντρώνεστε στο πόσο οι άλλοι επηρεάζουν τη ζωή σας. Είναι πολύ πιθανό αυτή την περίοδο να αισθανθείτε ότι το πρόγραμμα σας είναι υπερφορτωμένο  με πράγματα που κάνετε για τους άλλους. «Εσείς και οι άλλοι» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτής της διέλευσης για εσάς. Κρατήστε χαμηλούς τόνους και διοχετεύστε την ενέργεια του Άρη δημιουργικά και όχι σε τσακωμούς και διαφορές με τους άλλους.  
Καρκίνος: Ο τομέας της καριέρας και  της κοινωνικής αποκατάστασης δραστηριοποιείτε με την νέα θέση του Άρη στον Κριό. Οι φιλοδοξίες σας μεγαλώνουν όπως και η επιθυμία για αναγνώριση της δουλειάς και της αξίας σας. Θέλετε οι άλλοι να σας προσέξουν. Εντατικοποιούνται οι ρυθμοί στον επαγγελματικό χώρο. Γίνεστε πιο ανταγωνιστικοί και αυτό θα πρέπει να το προσέξετε λίγο. Αποφύγετε διαπληκτισμούς με ανωτέρους ή τους γονείς σας γιατί είστε ευερέθιστοι αυτή τη περίοδο. Πρόκειται για μια καλή περίοδο, όπου μπορείτε να κάνετε νέα επιχειρηματικά ή επαγγελματικά βήματα όμως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Ο Κριός είναι βιαστικός και σε συνδυασμό με τον Ουρανό εκεί που σας ωθεί σε αλλαγές, μπορεί να σας παρασύρει σε λανθασμένες ή απερίσκεπτες επιλογές. Σκεφτείτε προσεκτικά κάθε σας κίνηση, λειτουργώντας με την λογική και όχι το συναίσθημα.
Λέων: Η είσοδος του Άρη στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Κριού, τονίζει την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό σας. Νιώθετε δυνατοί και έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο, να επεκταθείτε, να ανοίξετε νέους δρόμους στη ζωή σας, χωρίς να σας νοιάζει που θα σας βγάλουν. Η ανάγκη σας για περιπέτεια αυξάνετε.  Πολλοί θα οργανώσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να γνωρίσετε νέες κουλτούρες και να δοκιμάσετε καινούργιες εμπειρίες. Θέματα σπουδών ή νομικά ζητήματα ενεργοποιούνται και μπορεί να σας απασχολήσουν μέσα σ’ αυτό το διάστημα.  Αποφύγετε τους διαπληκτισμούς γιατί στην προσπάθεια σας να στηρίξετε τα πιστεύω σας, μπορεί να γίνεται δογματικοί και να παρουσιάσετε τάσεις φανατισμού.   
Παρθένος : Έντονη δραστηριοποίηση γύρω από οικονομικά που έχουν σχέση με τρίτους ή κληρονομικά, θα υπάρξει κατά την περίοδο που ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Προσέξτε ή βάλτε περιορισμό στα έξοδα που θα κάνετε με πιστωτικές κάρτες γιατί είναι πολύ πιθανό να παρασυρθείτε και να βγείτε εκτός προϋπολογισμού.  Ίσως χρειαστεί να τρέξετε για να τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες προς τράπεζες, ασφάλειες, εφορίες κλπ. Συγκρούσεις για υλικά ζητήματα μπορεί να υπάρξουν με άτομα που διαχειρίζεστε  από κοινού χρήματα ή ακίνητη περιουσία  π.χ σύζυγος ή συνεταίρος. Η στρατηγική σας δράση εντείνεται και θα μπορούσατε αυτή την περίοδο να διεκδικήσετε και να κερδίσετε τη στήριξη κάποιων άλλων. Η ερωτική σας διάθεση αυξάνετε.  
Ζυγός:  Ζητήματα που αφορούν στενές προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο και είναι πολύ πιθανό να πυροδοτηθούν εντάσεις. Από τη μία θα μπορούσατε να είστε περισσότερο κοινωνικοί τώρα και να δημιουργήσετε καινούργιες σχέσεις ή συνεργασίες.  Στην περίπτωση όμως, που κάποια σχέση σας περνάει κρίση, ο Άρης σε συνδυασμό και με τον Ουρανό εκεί, σίγουρα θα εντείνει τα προβλήματα οδηγώντας μια σχέση ακόμη και σε χωρισμό.  Αν δεν θέλετε να φτάσετε στα άκρα, κρατήστε χαμηλούς τόνους και περιορίστε τις εγωιστικές διαθέσεις σας. Εξάλλου εσείς οι ζυγοί ξέρετε να το κάνετε καλά αυτό. 
Σκορπιός: Γρήγορους ρυθμούς και πολύ δουλειά φέρνει σε σας τους σκορπιούς η νέα θέση του Άρη στον Κριό.  Χρησιμοποιήστε την ενέργεια του Άρη δημιουργικά και εποικοδομητικά σε ότι αφορά τα εργασιακά και αποφύγετε  τις διαμάχες με συνεργάτες ή άτομα που σας παρέχουν υπηρεσίες. Μια καινούργια δουλειά μπορεί ν’ αρχίσετε τώρα ή θα αναλάβετε νέα καθήκοντα στη δουλειά σας. Το καθημερινό σας πρόγραμμα θα είναι πολύ φορτωμένο και κουραστικό. Πολύ καλή περίοδος για να ξεκινήσετε δυναμικά ένα πρόγραμμα διατροφής ή γυμναστικής. Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με την υγεία σας, λόγω φόρτου εργασίας και άγχους. Αν χειρίζεστε μηχανήματα ή κάνετε χειρωνακτική δουλειά, να είστε επίσης προσεκτικοί γιατί με τη βιασύνη σας μπορεί να δημιουργήσετε  μικροατυχήματα.      
Τοξότης:  Μια πολύ δημιουργική και ερωτική περίοδο σας υπόσχετε ό Άρης από τον φιλικό για εσάς Κριό. Μια όχι και τόσο ήρεμη όμως ερωτική περίοδο, αφού χαρακτηρίζετε από πάθει, ζήλιες και εντάσεις με τον σύντροφό σας. Κάποιοι μπορεί να χωρίσετε γιατί σας προέκυψε ένας καινούργιος μεγάλος έρωτας. Αν είστε καλλιτέχνες θα είναι για εσάς μια πολύ καλή περίοδος γεμάτη έμπνευση και δημιουργία.  Όσοι είστε γονείς χρησιμοποιήστε την ενέργεια του Άρη για να έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας παίζοντας, δημιουργώντας ή διασκεδάζοντας μαζί τους. Μην επιτρέψετε στον παρορμητισμό του Άρη και τις  εγωιστικές του τάσεις να σας δημιουργήσουν προβλήματα και εντάσεις με τα παιδιά. Αν σας αρέσουν τα τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να διαφυλάξετε τα χρήματά σας γιατί θα βγείτε εκτός προϋπολογισμού.
Αιγόκερος: Οικογενειακά ή θέματα ακίνητης περιουσίας ενεργοποιούνται και θα σας απασχολήσουν έντονα αυτή την περίοδο. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εντάσεις με άτομα τις οικογενείας που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές ρήξεις κάποιων οικογενειακών σχέσεων. Διαφορές μπορεί να υπάρξουν με κάποιο συγκάτοικο, ενώ δεν είναι απίθανο να γίνουν αλλαγές στο σπίτι τόσο σε έμψυχο, όσο και σε άψυχο υλικό. Κάποιος μπορεί να φύγει από το σπίτι ή κάποιος να επιστρέψει. Ατυχήματα στο σπίτι είναι πολύ πιθανά και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για φωτιές. Αγορές ή πωλήσεις ακινήτων, επισκευές, ανακαινίσεις, είναι όλα πιθανά σενάρια αυτής της διέλευσης.  Δραστηριοποιήστε έντονα γύρω από το σπίτι και αυτό είναι κουραστικό.
Υδροχόος: Μια πάρα πολύ δραστήρια περίοδος ξεκινάει για εσάς τους Υδροχόους. Πάρα πολλές επαφές, συναντήσεις, συζητήσεις και μετακινήσεις θα βρίσκονται στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Έχετε αναλάβει πολλά και θα χρειαστεί να τρέξετε πολύ για να καταφέρετε να τα διεκπεραιώσετε όλα. Εκνευρισμοί και εντάσεις δεν θα λείψουν αφού μπορεί κάποια πράγματα να μην προχωράνε όπως θα θέλατε. Αποφύγετε σοβαρές συζητήσεις με αδέλφια, φίλους  και γενικότερα άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος γιατί το πιο πιθανό είναι να τσακωθείτε. Ανυπομονησία και παρορμητισμός μπορεί να δημιουργήσουν ατυχήματα. Να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην τρέχετε με το αυτοκίνητο.      
Ιχθείς:  ζητήματα οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας έρχονται στο προσκήνιο με τον  Άρη να εγκαθίσταται στον Κριό. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν, η ενέργειά σας να εστιάζετε τώρα στο πως θα βγάλετε χρήματα. Αναζητάτε έτσι νέους τρόπους για να τονώσετε το εισόδημά σας ή σε κάποιες περιπτώσεις αλλάζουν εντελώς οι εισοδηματικές πηγές σας.  Μην είστε βιαστικοί και σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις σας, χρησιμοποιώντας περισσότερο τη λογική και λιγότερο το συναίσθημα (ξέρω ότι είναι δύσκολο για τους περισσότερους αλλά πρέπει). Από την άλλη, αυτή η περίοδος μπορεί ν’ αποδειχθεί πολυδάπανη για πολλούς από εσάς που δεν θα μπορείτε να ελέγξετε την καταναλωτική σας μανία κάνοντας  συνεχώς παρορμητικές αγορές. Διαφυλάξτε τα χρήματά σας και κάντε προσεκτικά επενδυτικά ανοίγματα.   
AstroMeleti