Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ποσεδώνας στους Ιχθείς

Ο Ποσειδώνας, πλανήτης της φαντασίας, του οραματισμού αλλά και της ουτοπίας,  μετά από 13 περίπου  χρόνια αφήνει το ζώδιο του Υδροχόου και εγκαθίσταται στο ζώδιο των Ιχθύων που αποτελεί και το  σπίτι του.   Η κίνηση του είναι αργή γι’ αυτό και τ’ αποτελέσματα της διέλευσης του δεν είναι άμεσα ορατά. Το κατά πόσο θα επηρεάσει τη ζωή μας, εξαρτάτε από το πόσο εμείς είμαστε έτοιμοι θα συνεργαστούμε με τον πλανήτη της πνευματικότητας αλλά και της ψευδαίσθησης.
Προς το παρόν, θα παραμείνει στους Ιχθείς από τι 04/04/11 έως τις 04/08/11 επηρεάζοντας όσους έχετε γεννηθεί τις πρώτες δύο με τρεις ημέρες του κάθε ζωδίου. Οριστικά πια θα εγκατασταθεί στους Ιχθείς από τις  04/02/2012.
Αναλυτικά για κάθε ζώδιο: 
Κριός: Υπαρξιακές ανησυχίες μπορεί να δημιουργηθούν, κυρίως στους Κριούς  των πρώτων – πρώτων ημερών, με την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Είναι πολύ πιθανό να σας δημιουργηθεί η ανάγκη να μένετε περισσότερο καιρό μόνοι, με στόχο μια βαθύτερη αναζήτηση του εαυτού σας. Μια αναζήτηση που μπορεί να σας οδηγήσει σε καινούργιους και πιο πνευματικούς δρόμους. Διαίσθηση και έμπνευση τονίζονται από τη νέα θέση του Ποσειδώνα.  Αν νιώσετε τάση φυγής από την πραγματικότητα, διοχετεύστε την ενέργεια σας  στη τέχνη ή τη φιλανθρωπία αποφεύγοντας τη φυγή μέσω αλκοόλ ή χημικών ουσιών π.χ. χάπια...
Ταύρος: Η είσοδος του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, προσθέτει χρώμα και φαντασία στην κοινωνική σας ζωή, επηρεάζοντας αρχικά μόνο εσάς που είστε γεννημένοι γύρω στις 21 Απριλίου. Για  συναισθηματικούς λόγους ίσως αποφασίσετε να χαλαρώσετε λίγο τα όρια στις φιλικές σας σχέσεις όπως επίσης και τις απαιτήσεις που έχουν  οι άλλοι από εσάς. Αν και δεν είστε από εκείνους που υποκύπτουν συνήθως στις πιέσεις. Ο Ποσειδώνας μπορεί να σας δημιουργήσει σύγχυση. Συλλογική δουλειά και ομαδικές δραστηριότητες είναι οι χώροι που μπορείτε να αναδεχθείτε, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και την έμπνευσή που σας χαρίζει ο πλανήτης αυτός. Από την άλλη, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί οι στόχοι που βάζετε τώρα μπορεί να είναι ανεδαφικοί και ν’ απογοητευτείτε. Ζητήστε τη βοήθεια πρακτικών ατόμων που εμπιστεύεστε ώστε να παραμείνετε προσγειωμένοι.
Δίδυμοι: Σύγχυση και μπέρδεμα θα υπάρξουν στο τομέα τόσο της επαγγελματικής όσο και της κοινωνικής σας αποκατάστασης. Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να σας διαβάλουν. Μυστικά που μπορεί να έχετε υπάρχει ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν και να χαλάσουν τη δημόσια εικόνα σας. Προσπαθήστε να μην δημιουργείτε σύγχυση γύρο από εσάς και την εικόνα σας και  παραμείνετε ο εαυτός σας. Παραμείνετε σεμνοί ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο να σας διαβάλουν οι άλλοι. Αξιοποιήστε τη φαντασία και την έμπνευση που θα σας χαρίσει ο Ποσειδώνας, για να προωθήσετε την καριέρα σας. Προσοχή στις εξαπατήσεις.  Μην παρασύρεστε από μεγαλόπνοα σχέδια και προτάσεις. Πριν προχωρήσετε βεβαιωθείτε ότι στηρίζονται ρεαλιστικές  βάσεις.
Καρκίνος: Ασυνήθιστες μπορεί να γίνουν οι προοπτικές σας με την εγκατάσταση του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.     Ενισχύετε η ενασχόλησή σας με πνευματικές αξίες, ενώ μπορεί να διαπιστώσετε ότι η δημιουργικότητα σας, η συμπόνια σας απέναντι στους άλλους αλλά και τα όνειρά σας θα αποκτήσουν πιο έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα.  Κάποιοι μπορεί να προσκολληθούν σε μια θρησκεία. Είστε πιο ευαίσθητοι απ’ ότι συνήθως και χρειάζεται προσοχή γιατί μπορούν σχετικά εύκολα ,  να σας παρασύρουν σε νέες φιλοσοφίες ζωής ή θρησκευτικά πιστεύω. 
Λέων: Η νέα θέση του Ποσειδώνα μπορεί να σας στρέψει σε μια πιο ιδεαλιστική άποψη όσον αφορά την ύλη γενικότερα.  Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα και σύγχυση σε κοινά ή δημόσια οικονομικά. π.χ. Οικονομικά προβλήματα που μπορεί να έχει ο συνεταίρος σας θα επηρεάσουν και τα δικά σας οικονομικά. Υπάρχει ο κίνδυνος  να γίνουν θολά τα όρια του τι είναι δικό μου και δικό σου σε σχέσεις και συνεργασίες. Μια μορφή δανείου ή άλλη οικονομική ενίσχυση θα μπορούσε να έρθει τώρα με μυστηριώδη τρόπο. Επειδή μπορεί να είστε πιο ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε ανθρώπους που έχουν οικονομικές ανάγκες, καλό θα ήταν να προσέχετε πολύ που δανείζετε χρήματα γιατί δύσκολα θα τα πάρετε πίσω. Τέλος, αποφύγετε να εμπλακείτε σε δουλειές που υπόσχονται πολλά χρήματα και δεν είναι καθόλα νόμιμες.
Παρθένος: Ένα ασαφές και αβέβαιο κλίμα μπορεί να δημιουργηθεί, γύρω από στενές προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις με τη είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Από τη μία, σοβαρές σχέσεις περνούν  σε ένα νέο επίπεδο πνευματικότητας, ενώ από την άλλη, μπορεί να νιώσετε απογοητευμένοι από το σύντροφο ή τους συνεργάτες βλέποντας ότι συμπεριφέροντε ανόητα ή ανεύθυνα. Έχετε μια  τάση να προσελκύετε άτομα που πιστεύετε ότι χρειάζονται τη βοήθεια σας για να σωθούν.  Μυστικά που υπάρχουν σε σχέσεις έρχονται στην επιφάνεια. Μπορεί  τώρα ν’ ανακαλύψετε ότι το ταίρι σας δεν είναι πιστό ή ότι ένας συνεργάτης θέλει να σας εξαπατήσει. Προσοχή χρειάζεται και σε νέες σχέσεις που θα δημιουργηθούν αυτή τη περίοδο, γιατί μπορεί να τις εξιδανικεύσετε και μετά ν’ απογοητευτείτε.
Ζυγός: Η νέα θέση του Ποσειδώνα στους ιχθείς σας χαρίζει δημιουργικότητα και φαντασία στη δουλειά. Για πολλούς η δουλειά τους μπορεί να γίνει κίνητρο για να γίνεται πιο συμπονετικοί ή ν’ ασχοληθείτε με φιλανθρωπία  και ψυχολογική στήριξη όποιου τη χρειάζεται. Το άγχος επηρεάζει περισσότερο τη υγεία σας τώρα, γι’ αυτό περιορίστε το. Σύγχυση μπορεί να υπάρξει σε εργασιακά ή θέματα υγείας. Ιδιαίτερα σε θέματα υγείας που μπορεί να παρουσιαστούν, ζητήστε πάντα και μια δεύτερη γνώμη.
Σκορπιός:   Ο Ποσειδώνας περνά στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Ιχθύ, ενισχύοντας το ρομαντισμό, τη φαντασία, την έμπνευση αλλά και τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα. Είστε πολύ πιο δημιουργικοί αυτή την περίοδο διοχετεύοντας όλο σας το συναίσθημα σε καλλιτεχνικά αλλά και στο έρωτα. Θα μπορούσαμε να σας χαρακτηρίσουμε «ερωτευμένους με τον έρωτα».  Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή ερωτικών συντρόφων γιατί υπάρχει η τάση ωραιοποίησης και εξιδανίκευσης προσώπων και καταστάσεων που αργότερα μπορεί να σας απογοητεύσουν. Χαρείτε τον έρωτα και ζήστε το παραμύθι χωρίς να επενδύεται εξ αρχής πάρα πολλά στον ερωτικό σας σύντροφο. Ο χρόνος θα δείξει.    
Τοξότης: Απομόνωση και εσωστρέφεια θα μπορούσαν να είναι τα συμπτώματα αυτής της διέλευσης για αρκετούς από εσάς.  Επίσης την οικογενειακή σας ζωή θα επηρεάσει ο Ποσειδώνας από τη νέα του θέση στους ιχθείς. Γίνεστε πιο συμπονετικοί με άτομα της οικογένειάς σας αλλά πολλές φορές και πιο εξαρτημένοι. Ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες θυσίες για να βοηθήσετε άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Αντίθετα κάποιοι μπορεί να νιώθετε αποστασιοποιημένοι από την οικογένεια και κενοί κάποιες φορές. Υπάρχει περίπτωση να σας δημιουργηθεί τώρα περισσότερη ανάγκη για ύπνο. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί ή ν’ αποφύγετε αλλαγές σπιτιού ή αλλαγές στο σπίτι, όπως επίσης  αγοραπωλησίες ακίνητης περιουσίας.
Αιγόκερος: Ευφάνταστες ιδέες και έμπνευση θα σας χαρίσει ο Ποσειδώνας από τη νέα του θέση στους ιχθείς.  Η έκφρασή σας μπορεί να γίνει πιο ρομαντική και θα μπορούσατε, αν θέλετε ν’ ασχοληθείτε με τη συγγραφή γενικότερα, ακόμη και  στίχων ή ποίησης. Η διαίσθησή σας τονίζετε και μπορεί να σας βοηθήσει αυτή την περίοδο. Από την άλλη μπορεί να χάσετε λίγη από την αξιοπιστία σας, είτε γιατί κάνετε λάθει χάνοντας κάποιες λεπτομέρειες, είτε γιατί δημιουργείτε  μιας σύγχυση και ένα μπέρδεμα στην κρίση σας που μπορεί να σας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές. Θα χρειαστεί επίσης να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας αλλά και σε χειρονακτικές εργασίες,  γιατί είναι πολύ πιθανό να είστε κάποιες στιγμές αφηρημένοι και έτσι να δημιουργούνται χτυπηματάκια.
 Υδροχόος: Το σύστημα αξιών σας επηρεάζετε από την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Η ύλη μπορεί να μην έχει πια την ίδια σημασία για κάποιους από εσάς. Γίνεστε απρόσεκτοι στη διαχείριση των χρημάτων σας, δημιουργώντας σας έτσι και ένα αίσθημα  οικονομικής ανασφάλειας. Ευφάνταστες και έξυπνες ιδέες θα έχουν πολλοί από εσάς με στόχο την βελτίωση των οικονομικών τους. Χρειάζεται προσοχή για να μην ξεπεράσετε τη διαχωριστική γραμμή και ωραιοποιήσετε ιδέες ή προτάσεις που μπορεί να σας γίνουν και οι οποίες σας υπόσχονται πολύ μεγάλα κέρδη.  Το πιο πιθανό είναι να απογοητευθείτε τελικά.              
Ιχθείς: Μετά από περίπου ενάμιση αιώνα ο Ποσειδώνας επιστρέφει στο σπίτι του, στους Ιχθείς επηρεάζοντας αρχικά εσάς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες δύο με τρεις ημέρες.  Σας χαρίζει γοητεία ενώ παράλληλα ενισχύει τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα  και τη φαντασία σας. Ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί εύκολα μπορεί να ξεπεράσετε τη διαχωριστική γραμμή και η φαντασία να σας οδηγήσει σε ανέφικτες και ουτοπικές καταστάσεις.
AstroMeleti