Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Πανσέληνος 18/04/2011

Πανσέληνος…..  Ο λαμπερός και γενναιόδωρος ήλιος, εγκαθίσταται απέναντι από τη σκοτεινή σελήνη   στέλνοντάς  της  το  φως του. Ένα φως,  που έρχεται αντίστοιχα  να   φωτίσει, ανάλογα με το ζώδιο που ανήκουμε, και ένα τομέα της ζωής μας. Είναι η στιγμή που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα  στον τομέα αυτό.  Μια πραγματικότητα που τις περισσότερες φορές δεν μας αρέσει. Δεν είναι αυτό που πιστεύαμε ότι θα δούμε  μόλις ανάψει το φως, με αποτέλεσμα την έντονη συναισθηματική πίεση και ίσως  κάποιες εκρήξεις.
Είναι μια ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια με υπευθυνότητα, αποφεύγοντας  να  ρίχνουμε την  ευθύνη για ότι μας συμβαίνει, στους άλλους ή στις εξωτερικές συνθήκες και συγκυρίες.  
Τον Απρίλιο η πανσέληνος   πραγματοποιείτε στο ζώδιο του Ζυγού και επηρεάζει εσάς του τρίτου δεκαημέρου και  κυρίως, Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους .
Αναλυτικά για κάθε ζώδιο:
Κριός:  Προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις  είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Η συναισθηματική πίεση θα είναι μεγάλη και οι αίσθηση ότι οι άλλοι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια σας μπορεί να σας οδηγήσεις σε εκρήξεις θυμού.  Θα χρειαστεί   να διαπραγματευτείτε ή ακόμη και να συμβιβαστείτε με κάποιους αν δεν θέλετε να βάλετε σε κίνδυνο μια σχέση ή μια συνεργασία...
  
Ταύρος:  Θα πρέπει να φανείτε πειθαρχημένοι και οργανωτικοί σε θέματα που αφορούν εργασία ή υγεία. Είναι πολύ πιθανό να προκύψουν εξελίξεις που δεν περιμένατε στη δουλειά ή μεγάλος φόρτος εργασίας θα σας φέρει στα όρια σας. Διανύεται μια φάση ηρεμίας, με τάσεις απομόνωσης , οπότε η ανάγκη ν’ ασχοληθείτε με την καθημερινότητα και τη δουλειά, σας καταπιέζει και σας φορτίζει έντονα.
Δίδυμοι:   Αυτή  πανσέληνος δεν είναι δυσαρμονική για εσάς, αντίθετα μπορεί να σας φέρει κοντά σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Δημιουργικά σχέδια, έρωτες και παιδιά έρχονται στο προσκήνιο.   Μία έντονη συναισθηματική ιστορία σας  ωθεί  να απορρίψετε  κοινωνικές επαφές ή ένα στόχο.  Θα χρειαστεί να βρείτε την ισορροπία μεταξύ προσωπικής ευχαρίστησης και κοινωνικών υποχρεώσεων.  Προσπαθείτε να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να κάνετε αυτό που θέλετε αλλά δεν πρέπει να πιέσετε καταστάσεις αυτή τη στιγμή.
Καρκίνος:   Το τελευταίο διάστημα, έχετε ρίξει όλο το βάρος σας σε θέματα επαγγελματικής ή κοινωνικής αποκατάστασης αφήνοντας πιο πίσω την οικογένεια. Με την πανσέληνο αυτή, οι υποχρεώσεις στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας  έρχονται στο προσκήνιο, ζητώντας την προσοχή σας. Είναι φυσικό λοιπόν να πιέζεστε για ν’ αποφασίσετε σε πιο από τα δύο θα δώσετε  προτεραιότητα. Κρατήστε χαμηλούς τόνους σε συζητήσεις με άτομα της οικογένειας γιατί είστε συναισθηματικά φορτισμένοι και μπορεί να χάσετε τον έλεγχο και να δημιουργήσετε  σοβαρή ρήξη στη σχέση σας.  
Λέων:  Ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα, τώρα φαίνετε ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα και θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε πολύ έντονα για να τα ξεπεράσετε. ‘Ίσως δεν είχατε υπολογίσει σωστά  όλα τα δεδομένα εξ αρχής. Εξετάστε τις εναλλακτικές που έχετε για να αποφύγετε να βρεθείτε σε αδιέξοδο. Προβλήματα θα υπάρξουν στην επικοινωνία ή σε μετακινήσεις ενώ και οι σχέσεις με άτομα από το κοντινό σας περιβάλλον διαταράσσονται.
 Παρθένος: Προβληματισμοί που αφορούν τα οικονομικά  και τη διαχείριση του προϋπολογισμού σας, έρχονται να σας ταράξουν.  Συναισθηματικές και οικονομικές ανασφάλειες  επηρεάζουν την ψυχολογική σας διάθεση και δεν σας επιτρέπουν να δείτε αντικειμενικά πως πρέπει να κινηθείτε για να διορθώσετε πιθανά λάθη και να βελτιώσετε τα οικονομικά σας. Έντονο στρες και η ανυπομονησία μπορεί να σας οδηγήσουν σε λανθασμένες επιλογές γι’ αυτό δεν πρέπει να πιέσετε καταστάσεις αυτή τη στιγμή. Κάποια  έκτακτα έξοδα μπορεί να προκύψουν .
Ζυγός:  Με την πανσέληνο να πραγματοποιείτε στο ζώδιο σας αυτό το μήνα, κερδίζετε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα φώτα πέφτουν επάνω σας και οι προσωπικές σας ανάγκες έρχονται στο προσκήνιο.  Οι αυξημένες προσδοκίες που έχουν οι άλλοι από εσάς, τώρα σας ενοχλούν και θέλετε να δώσετε προτεραιότητα στον εαυτό σας, ακόμα και αν αυτό προϋποθέτει να έρθετε σε ρήξη με κάποιους. Το σωστό είναι να βρείτε την ισορροπία μεταξύ των προσωπικών σας αναγκών και των αναγκών που έχουν οι άλλοι, αποφεύγοντας τους διαπληκτισμούς και τις εντάσεις.
Σκορπιός:  Οι συνθήκες έχουν διαμορφωθεί έτσι που έχετε την  ανάγκη να μείνετε μόνοι και να απομακρυνθείτε από την καθημερινότητα που έχει γίνει πολύ κουραστική και καταπιεστική το τελευταίο διάστημα.  Ένα μυστικό σχετικά με τη δουλειά μπορεί να αποκαλυφθεί. Επίσης ένα πρόβλημα υγείας θα μπορούσε να έρθει τώρα στην επιφάνεια.
Τοξότης:  Κοινωνικές υποχρεώσεις ή μια συλλογική δουλειά θα στέκονται εμπόδιο στις προσωπικές σας επιδιώξεις και δεν θα σας επιτρέπουν να  κάνετε πράγματα για την δική σας ευχαρίστηση.  Φίλοι ή συνάδελφοι σας πιέζουν με κάποιο τρόπο και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση της σχέσης σας.  Η αδυναμία να προωθήσετε ένα στόχο, μπορεί να σας κάνει επιθετικό με τους άλλους γύρω σας. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα αντί να πιέζετε τώρα για άμεσα αποτελέσματα.
Αιγόκερος:  Εξελίξεις στον τομέα της καριέρας σας πιέζουν να προωθήσετε καταστάσεις  και να αποδείξετε στους άλλους  την αξία σας.  Πρέπει τώρα να αναλάβετε κάποιες ευθύνες και να αναδείξετε την υπεύθυνη πλευρά σας. Ωστόσο, οικογενειακά ή θέματα ακίνητης περιουσίας συνεχίζουν να σας απασχολούν και να αποσπούν τη προσοχή σας από τα επαγγελματικά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα πρέπει να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογένειας. Πολλοί θέλετε να ανοίξετε μια καινούργια σελίδα στη ζωή σας αλλά υπάρχουν εμπόδια που δεν σας το επιτρέπουν. Μην είστε ανυπόμονοι και επανεξετάστε με προσοχή όλα τα δεδομένα πριν προχωρήσετε. 
Υδροχόος:  Δεν είναι άσχημη για εσάς αυτή η πανσέληνος. Προοπτικές και σχέδια έρχονται στην επιφάνεια. Νιώθετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα και να κάνετε καινούργια πράγματα, να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες. Η καθημερινότητα όμως είναι απαιτητική και δεν θα σας το επιτρέψει, τουλάχιστον τώρα άμεσα.  Μην πιέσετε καταστάσεις γιατί μπορεί να έχετε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλετε.
Ιχθύς: Η  διευθέτηση οικονομικών υποθέσεων  σας προβληματίζει . προσπαθείτε να βρείτε λύσεις για να  τακτοποιήσετε οικονομικές εκκρεμότητες προς τρίτους (δάνεια, εφορία, ασφάλειες κλπ). Ένας λανθασμένος προϋπολογισμός ή πιθανές σπατάλες στις αρχές του μήνα,  σας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τώρα.  Η αντιμετώπιση της πραγματικότητας και η  ανάγκη να μπουν όρια και περιορισμοί στον προϋπολογισμό σας, σίγουρα σας καταπιέζει αλλά είναι κάτι που πρέπει να γίνει να νιώσετε ασφαλείς αργότερα. 
AstroMeleti